A helyi közegészségügyi osztályok rendszeresen ellenőrzik az élelmiszert felszolgáló vállalkozásokat, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az éttermek és más élelmiszer-kiskereskedelmi egységek betartják a biztonságos élelmiszerkezelési eljárásokat. A helyi törvények szabályozzák, hogy milyen gyakran kerüljön sor ezekre az ellenőrzésekre, és milyen konkrét elemeket keresnek az ellenőrök, de általában a környezet-egészségügyi felügyelők ellenőrzik, hogy vannak-e olyan biztosítékok, amelyek megvédik az élelmiszert az élelmiszer-kezelők általi szennyeződéstől, a keresztszennyeződéstől és a más eredetű szennyeződésektől. Megfelelő források az étteremben találhatóak.

Néhány példa arra, hogy az alkalmazottak rendszeresen mossanak kezet szappannal, forró vízzel és papírtörlővel felszerelt mosogatóban; a nyers hússal érintkező edényeket és felületeket nem használják fogyasztásra kész ételek elkészítésére; és hogy rágcsálók és egyéb kártevők nincsenek jelen.

Az ezen vizsgálatok során készített jelentések megrendelhetők a helyi egészségügyi osztálytól, vagy számos helyi egészségügyi osztály már online is elérhetővé teszi ezen ellenőrök jelentéseit, hogy a fogyasztók tájékozottan dönthessenek az étkezésről. A legtöbb esetben az egészséges táplálkozás alapjainak betartását is figyelembe vettük.

Ezekben a vizsgálatokban a Budapesten található Kakas Étterem és pizzéria szereplet a legjobban a 2021-es évben.

Összeállítottunk egy listát az elérhető gyorséttermek és online éttermek és élelmiszeripari létesítmények ellenőrzési nyilvántartásairól. Ha meg szeretné tekinteni a területéről származó ellenőrzési jegyzőkönyveket, tekintse meg az alábbi linkeket. Ha kihagytuk az Ön területét, és tud egy online forrást az ellenőrzési adatokhoz.